Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Granada, a punt per viure quatre dies de Festa Major

Del 9 al 12 de juliol se celebra un any més la Festa Major de la Granada, una de les primeres de tot el Penedès.

Enguany, tot i que la situació sanitària ha canviat gràcies sobretot a la vacunació, s’ha seguit apostant per un model sanitàriament segur, amb aforaments limitats i concentrant la majoria de les activitats al Centre Cívic, però mantenint l’esperit i els actes més tradicionals adaptats a les circumstàncies actuals. Durant quatre dies, la Granada s’omplirà d’activitat per celebrar la festa gran del poble, que té lloc el segon cap de setmana de juliol en honor a Sant Cristòfol. Com és habitual, els actes s’iniciaran amb el pregó que enguany serà pronunciat per Olga Colom i Vives, una persona molt implicada en les entitats del municipi i pionera en la introducció del patinatge artístic a la Granada. Seguidament, es farà una recreació de la tradicional pujada del Ruc al campanar i es recuperà el castell de focs. El dissabte començarà amb el repic de campanes i la tronada des de la plaça de l’Església. Simultàniament, al Centre Cívic hi haurà activitats per a la canalla i un concert del conegut grup Xiula, per al qual cal reservar entrada a través de la pàgina web de l’Ajuntament. A la tarda, el CF La Granada presentarà el nou himne del club i la samarreta commemorativa del centenari de l’entitat. També es donarà el tret d’inici a la 19a Mostra de vins DO Penedès i caves, per a la qual cal adquirir l’entrada prèviament, i tindrà lloc una exhibició de patinatge artístic. El dia acabarà amb l’espectacle de foc i els versots dels diables i una obra de teatre.
El torn dels balls populars del poble serà diumenge al matí, amb l’exhibició del Ruc, els diables, els gegants, els bastoners i el ball de gitanes, que acabarà amb un vermut popular i una ballada de sardanes. A la tarda tindrà lloc la segona jornada de la mostra de vins, i el dia acabarà amb el concert de la Principal de la Bisbal.
La traca final de la Festa Major la posarà el cantant Miki Núñez, que serà a la Granada per presentar el seu últim treball, Amuza. Les entrades per al concert seran limitades als habitants del poble, per tal d’evitar grans concentracions de persones.
Conscients que el virus encara es viu, l’Ajuntament de la Granada fa una crida a tota la ciutadania a gaudir de la festa, però també amb seny i responsabilitat. Així, serà obligatori l’ús de la mascareta en tots els actes, encara que siguin a l’aire lliure, i caldrà respectar les mesures bàsiques de seguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: