Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esquerra Republicana crida a construir la Vilafranca de la pròxima dècada

Sàbat presenta les grans transformacions que ha d’afrontar Vilafranca: l’ecològica, la social, de mobilitat i l’econòmica i situa la necessitat “d’un canvi d’esperança” per encarar el futur.

Aquestes declaracions van tenir lloc en un acte obert, organitzat per Esquerra Vilafranca al Parc de Sant Julià, amb una cinquantena de persones, i que va servir per fer balanç dels dos anys de mandat, les línies de treball del principal partit de l’oposició a Vilafranca i la voluntat d’Esquerra de liderar el canvi en les properes eleccions del 2023.

Sàbat va emmarcar la necessitat de pensar “en gran” i planificar la Vilafranca de la propera dècada, per fer front als reptes que té al davant. La transformació verda, on remarca la importància d’aprofitar totes les opcions per la generació d’energia, la de mobilitat on apunta a l’estació de trens regionals i a l’Eix Transversal Ferroviari per treure els trens de mercaderies de la vila i en plantejar un Pla de mobilitat que capgiri una ciutat pensada pel cotxe i posi en valor que el 70% dels trajectes que es fan a la ciutat són a peu o en bici, la social amb un programa de transformació en habitatge i l’educació, i l’econòmica amb l’aposta per nous sectors d’indústria com a model de canvi i generació d’ocupació.

El portaveu republicà a Vilafranca apunta que un dels grans canvis que hi ha d’haver al govern, és l’actitud. “Ser espectador va molt bé quan vas al cinema, però liderant un govern cal ser qui fa que les coses passin”. I concreta que el temps de governar “sense escoltar i sense tenir en compte les opinions de la gent” han d’acabar. Sàbat defensa de forma aferrissada els Acords de Ciutat com a model de governança, contraposant-lo al govern “gestoria i que només es mira el melic” de JuntsxV i el PSC.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: