Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Comuns volen que el territori pugui decidir sobre la instal·lació d’energies renovables

La formació presenta una moció al Consell Comarcal per instar que es demani la reformulació de l’actual decret per tal que del territori es pugui decidir sobre la instal·lació d’energies renovables

Ramon Arnabat, regidor de Vilafranca en Comú, ha explicat que després d’un temps d’anàlisi i debat sobre la situació que provoca l’actual normativa que regula la instal·lació d’energies renovables a Catalunya, consideren que cal fer algunes modificacions al decret actual que permetin que des dels territoris es pugui tenir poder per decidir quines i on s’han d’instal·lar. Tenint clar que a Catalunya ja es va tard en quan a la potencia energètica que es genera d’aquesta manera.
Apuntava Arnabat que cal també des del Penedès, per exemple, un canvi d’actitud i abandonar el ‘aquí i així no’ per poder proposar espais on ubicar parcs fotovoltaics o eòlics si cal que beneficiïn la comarca.

En aquest sentit han presentat un seguit de propostes que haurien d’afavorir una gestió pública d’aquestes instal·lacions i poder fugir dels grans oligopolis que no aporten res als territoris on estan ubicats.

La moció es debatrà aquest dijous al Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: