Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Vijazz Vilafranca torna a brillar

El Vijazz Vilafranca torna a brillar

Tot i la impossibilitat de celebrar la tradicional fira de vins del Penedès, els concerts de jazz i les activitats víniques celebrades al Vijazz Vilafranca 2021 han penjat el cartell de ‘complet’.

El Vijazz Vilafranca està vivint un cap de setmana memorable, després que l’edició 2020 no es pogués celebrar per la pandèmia. En la seva catorzena edició, i en un nou format sense fira de vins, però amb taules i consumició de vi en els escenaris del festival, el Vijazz Vilafranca 2021 ha tornat a fer brillar el millor jazz internacional juntament amb els millors vins i caves del Penedès. Aquest dissabte, els concerts en doble sessió del mític Juan Perro a l’escenari de Jaume I i del quartet liderat per Elisabet Raspall al Claustre de Sant Francesc, han penjat el cartell de “sold out” en totes les seves sessions. També els tastos i maridatges que s’han desenvolupat a la platea del teatre Casal – Societat La Principal han tingut una gran presència d’amants del vi.

El Vijazz Vilafranca 2021 s’iniciava el dijous amb el concert de la llegendària La Locomotora Negra, que diu adéu als escenaris després de 50 anys. El divendres va ser el torn del trio format per Carles Benavent, Tino di Geraldo i Jorge Pardo, que van acostar la seva fusió de flamenc i ritmes mediterranis a un públic entregat. En l’espai Elles i el Jazz, va ser el torn de Gemma Abrié acompanyada del gran pianista Manel Camp.
Dissabte ha estat el torn del mite del pop espanyol Santiago Auseron, més conegut com a Juan Perro, que ha desplegat acompanyat de la seva banda, la seva proposta musical entre les tradicions afroamericanes i hispanes dins el terreny de l’experimentació sonora. L’Espai Jaume I s’ha rendit als peus de Juan Perro. Per la seva banda, Elisabet Raspall Quartet, una de les jazzwoman més rellevants del nostre panorama musical, ha creat un clima íntim al Claustre de Sant Francesc, amb la seva proposta jazzística fresca i actual.
Aquest diumenge a les 20h, el Vijazz Vilafranca 2021 tancarà edició amb les actuacions d’una de les joves que trepitja més fort dins del jazz català acompanyada d’un gran conjunt de músics, Irene Reig & The Bop Collective al Claustre de Sant Francesc. L’Espai Jaume I acollirà l’actuació de la cantant Cécile McLorin acompanyada pel pianista Sullivan Fortner. La cantant Cécile McLorin tot i la seva joventud, ja ha guanyat 3 Grammys en els darrers 8 anys i ha estat nominada en altres quatre ocasions.
Des de que van iniciar-se les activitats de tast, totes les sessions han omplert el seu aforament. Gairebé totes les activitats estan conduïdes pel sommelier de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Xavi Viles, tot ni que enguany per la Sala de Tast Ametller Origen, han passat i passaran sommeliers de prestigi com Ramon Roset, Ramon Francàs i Meritxell Falgueres. Tots ells van formar part del panell de tastadors del 55è Concurs Tastavins DO Penedès.

Durant els tastos, els assistents han descobert les característiques d’un gran nombre de vins Penedès i caves que han maridat amb excel·lents productes gastronòmics com formatges, ibèrics o xocolates.
Organitzadors i públic coincideixen en valorar molt positivament el format del Vijazz Vilafranca d’aquest any: cadires amb una petita taula on deixar la copa dels vi Penedès o cava que s’està degustant, tot escoltant el jazz en directe de cada concert. Un escenari ideal per gaudir d’una activitat emblema de Vilafranca del Penedès i de la comarca que aquest any ha tornat a fer les delícies dels assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: