Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Teatre Casal ha preparat un any d’activitats per commemorar el seu centenari

La commemoració arrencarà el dissabte 24 de juliol amb “Un casal de fusta centenari”, acte inaugural amb la història i el llegat d’aquest edifici únic com a fil conductor

El Teatre Casal, inaugurat el 1921 a partir del projecte de l’arquitecte Andreu Audet i l’impuls de la Societat La Principal, compleix cent anys d’història i d’activitat ininterrompuda, i l’efemèride serà celebrada amb un programa de vint-i-tres accions en els propers 12 mesos. Durant la roda de premsa de presentació, el membre de la junta directiva Marcel Esteve, destacava la importància història i patrimonial del centenari.
Les activitats comencen el proper 24 de juliol amb l’acte central i acabaran per la Festa Major del 2022. Ho explicava el gerent del Casal, Salvador Casals.

La commemoració arrencarà el dissabte 24 de juliol amb “Un casal de fusta centenari”, acte inaugural amb la història i el llegat d’aquest edifici únic com a fil conductor. L’espectacle, creat per Valeri Laguna i Manel Güell, està protagonitzat per l’actor, músic i clown vilafranquí Fulgenci Mestres. Valeri explicava l’essència de l’acte.

El programa de commemoració incorpora les arts visuals, amb dues accions a les parets del seu vestíbul exterior encarregades a Mireia Camacho i Toni Ortiz, l’audiovisual, amb una peça documental sobre la història del teatre, i la recerca i recuperació de la memòria, amb un llibre de Joan Solé Bordes, entre altres coses. A la roda de premsa també eren presents els membres de la junta directiva Joan Nicolas i Rosemay Chehab així com el regidor de cultura, Ricard Rafecas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: