Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal dels Marquesos de Llió és la nova seu de la biblioteca de Sant Pere de Riudebitlles

El 2015 es van iniciar les obres de reforma del casal dels Marquesos de Llió, construcció d’origen gòtica, classificada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i datada al voltant del segle XV.

L’any 1959 gràcies a la iniciativa dels riudebitllencs es va inaugurar la Biblioteca Popular en un petit local de l’Ajuntament. Aquesta primera biblioteca va funcionar gràcies a les donacions de llibres fets per diversos veïns, i el funcionament es va fer a través de voluntariat. Sant Pere és una vila amb una tradició paperera de més de cinc-cents anys, i les relacions amb el món de les arts gràfiques sempre ha estat present. Enguany ha arribat el moment de fer un canvi i traslladar la biblioteca al recentment restaurat Casal dels Marquesos de Llió, ho explica el director de la biblioteca, Jaume Felipe.

El 2015 es van iniciar les obres de reforma del casal dels Marquesos de Llió, construcció d’origen gòtica, classificada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i datada al voltant del segle XV.

La nova biblioteca compta amb 405 metres quadrats i està dividida en 3 plantes: la planta baixa com a sala polivalent per acollir activitats de la biblioteca o de la vida cultural del poble, la primera planta dedicada al públic adult i la segona planta per al lector infantil. La inauguració es va fer el passat 29 de juny però no s’obriran les portes fins que la climatització estigui a punt.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: