Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CAP Vilafranca Nord rep més d’un centenar de visites diàries relacionades amb la Covid

La situació aquests primers dies de juliol ha acabat saturant l’atenció primària. Des de primers de mes es detecten uns cinc positius diaris.

Aquest matí de dijous la situació era molt tranquil·la al punt de vacunació de Cal Figarot, i de fet només estava previst subministrar astrazeneca. De fet bàsicament persones que anaven a rebre la seva segona dosi. És el cas d’Alberto Jiménez, del Vendrell i que ja va rebre la primera dosi a Vilafranca. Ens comenta que té una filla de 25 anys, que finalment es podrà vacunar el proper dia 15 a Calafell, i que està vivint aquesta situació amb un cert neguit.

La situació aquests primers dies de juliol ha acabat saturant l’atenció primària, com ens explica la directora del CAP Vilafranca Nord, Rosa Cañestro. Des de primers de mes detecten uns cinc positius diaris. Cañestro apunta que estant rebent més d’un centenar de consultes diàries relacionades amb la COVID, i que això satura el sistema i impedeix poder tractar altres malalties.

Per sort la majoria dels 50 positius que s’han detectat aquests primers dies de juliol són lleus.
Actualment el que preocupa més és la variant Delta, amb una simptomatologia molt similar a un refredat.
Els protocols a seguir, apunta Cañestro, són que si s’està vacunat i s’ha estat contacte amb un positiu no cal anar al CAP. En cas de no trobar-se bé i veure que els símptomes no remeten, sí cal visitar-se a l’Ambulatori on es faran les proves pertinents per veure si es tracta de COVID o alguna altra cosa.

Una de les preocupacions entre els responsables de l’atenció primària és poder atendre les diferents patologies sense centrar-se únicament en el coronavirus; i mirar també de diferenciar els circuits dins dels centres. A Vilafranca la propera setmana ha d’entrar en servei un mòdul per poder fer aquesta atenció específica.

Finalment Rosa Cañestro feia també una crida a la responsabilitat de la ciutadania. Ara per ara la situació es manté en un punt de tensió del sistema d’atenció primària que encara no ha arribat a repercutir en els hospitals. Segons les dades de l’informe de seguiment de la COVID que ha fet públic avui el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf, l’Hospital de Vilafranca es manté sense cap ingrés per Covid, tampoc s’ha registrat cap defunció. La situació és un xic diferent als centres del Garraf, que tenen 21 persones ingressades, 5 més de les que hi havia dilluns. NO s’hi ha registrat però tampoc cap defunció en els darrers dies; però s’han donat 10 altes més respecte dilluns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: