Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Descobreixen que els gravats de Rigaud no corresponen al setge de 1714

Uns historiadors de Sant Quintí de Mediona descobreixen que els gravats de Jacques Rigaud no corresponen al setge de Barcelona de 1714.

Els historiadors quintinencs Laia Santanach i Miquel Gea han descobert que els gravats de Jacques Rigaud, que s’han fet servir en diverses ocasions per il·lustrar el setge de Barcelona el 1714, en realitat no són de llavors, si no d’un setge anterior, concretament del 1697.

Fins ara es pensava que el baluard que hi apareixia era el de Santa Clara, però ara han aconseguit demostrar que es tracta del de Portal Nou. Aquest és el punt de partida, tal com explica Santanach.

Gea explica que a partir d’aquesta descoberta, van veure que els atacs no es corresponien als de 1714, sinó al setge de Barcelona de 1697.

Aquesta investigació la recullen al llibre ‘El setge confós de Barcelona. Proposta de reinterpretació dels gravats de Jacques Rigaud’ que publica el Museu d’Història de Barcelona i que es presentarà de manera oficial el proper mes de setembre, a la llibreria del museu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: