Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Del 16 al 18 de juliol se celebrarà la segona edició de la Volta Ciclista al Penedès junior

Amb quatre etapes en tres dies, la prova tornarà a celebrar-se després d’un any en blanc

Del 16 al 18 de juliol, el Club Ciclista Catalunya-Barcelona, organitza la segona edició de la Volta Ciclista al Penedès en categoria júnior, una cita ciclista que recorrerà part de les quatre comarques de la vegueria Penedès, i que és l’única ronda ciclista d’aquesta destinada a ciclistes de 17 i 18 anys que s’organitza per terres catalanes. Quatre etapes en tres dies: a la jornada del dia 17 hi haurà una contrarellotge per equips matinal, amb sortida i arribada a Sant Sadurní, i a la tarda una etapa de 60 quilòmetres. Les altres etapes tindran un recorregut de més de cent quilòmetres.

Josep Beltran, cap visible de la Volta Ciclista al Penedès i president del club organitzador, va explicar que una de les novetats serà que en la primera i quarta etapa els ciclistes cobriran un parell de trams sense asfaltar, i que seran jornades molt “trencacames”, amb moltes pujades i baixades que, encara que curtes, poden arribar a tenir un desnivell acumulat de 2.300 metres.

La presentació va tenir per escenari el Local Social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, es va donar a conèixer el cartell, obra d’Òscar Andrés Castillo, i Gonçal Perales va interpretar l’himne d’aquesta Volta al Penedès. Van intervenir representants polítics dels tres municipis que acolliran la cursa, Pere Sadurní, regidor d’Esports d’Olèrdola, Pere Vernet, regidor de Governació de Sant Sadurní, i Marc Palau, alcalde de Sant Jaume dels Domenys. Va tancar l’acte la secretària general de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula, que va convidar l’organització a fer una cursa ciclista també per a dones.

La Volta al Penedès és l’única cursa per etapes que es disputa a Catalunya en categoria júnior.
Amb la voluntat d’aprofundir en la seva tasca de promoció del ciclisme formatiu, es va crear fa dos anys, de la mà d’un club històric que aquest any celebra el seu 75è aniversari.

La primera etapa, el divendres 16 de juliol, tindrà sortida i arribada davant de l’escola Circell de Moja, començarà a 2/4 de 5 de la tarda i serà una etapa de 116 quilòmetres de recorregut, passant per l’eix Rossend Montané, travessarà Sant Pere Molanta, per arribar després Sant Pere de Ribes passant per Can Trabal. De tornada a Moja venint des de l’antiga C15 , la prova també arribarà a Viladellops, amb un tram de 800 metres de camí sense asfaltar.

Dissabte 17 de juliol, Sant Sadurní serà el municipi protagonista de la segona jornada, en horari matinal es farà la contrarellotge per equips, recuperant el circuit olímpic, de més de 16 quilòmetres. Per la tarda, el municipi sadurninenc serà inici i final d’una etapa de 63 quilòmetres.
La darrera jornada, amb inici i final a Sant Jaume dels Domenys, serà la més dura, tindrà un recorregut de 124 quilòmetres i els participants hauran de superar tres ports en els primers quilòmetres i un desnivell acumulat de 2.300 metres.

El president del Club Ciclista Catalunya-Barcelona, Josep Beltran, va destacar que el Penedès és “ideal” per acollir competicions ciclistes i va valorar que la Volta suposa una gran oportunitat per promocionar el territori, també va reclamar més suport d’institucions. L’acte també va servir per a presentar el cartell de la Volta, a més Gonçal Perales va interpretar en directe l’himne oficial de la segona edició de la Volta al Penedès, que sonarà a l’inici i al final de cada etapa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: