Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Comença una campanya per fomentar l’esterilització dels animals de companyia

Comença una campanya per fomentar l’esterilització dels animals de companyia

Amb el lema ‘Esterilitzar, la millor solució contra l’abandonament’ el CAAD Penedès pretén conscienciar sobre els avantatges de practicar aquesta intervenció.

Amb el lema ‘Esterilitzar, la millor solució contra l’abandonament’ el CAAD Penedès pretén conscienciar sobre els avantatges de practicar aquesta intervenció com a mesura que permet millorar la convivència domèstica amb els animals – especialment en èpoques de zel – reduir malalties i prolongar la seva esperança de vida, alhora que contribueix a combatre altres problemes que es deriven del fet de no estar esterilitzats, com ara les cadellades no desitjades o els trastorns de comportament.

Es recomana que l’esterilització, en el cas dels gossos, es realitzi aviat, cap als sis mesos d’edat. Aquesta actuació prematura permetrà controlar les hormones, especialment dels mascles, i contenir millor els episodis de nerviosisme, agressivitat o el desig d’escapar-se per cercar femelles. Així mateix, aquesta acció vol conscienciar, i trobar la comprensió i col·laboració dels propietaris, vers la necessitat de controlar la població de gossos i gats, adoptant mesures preventives com l’esterilització que alhora evita fomentar el negoci de la cria il·legal i descontrolada.

En les properes setmanes, el CAAD Penedès impulsarà una acció a través de les seves xarxes socials, per explicar els avantatges d’esterilitzar els nostres animals de companyia i desactivar falsos mites i llegendes en relació a les conseqüències pernicioses de l’esterilització en els animals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: