Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

65 persones amb Covid estan ingressades als hospitals de l’Alt Penedès i el Garraf

Al Garraf són 45 ingressats, dues persones més que dilluns; i a l’Alt Penedès, 22, dos menys que en l’anterior informe.

L’informe de seguiment de la pandèmia de coronavirus que fa dos cops per setmana el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf indica que hi ha hagut una nova defunció a l’hospital Sant Camil, ascendint a 184 les morts relacionades amb el coronavirus en aquest centre. A Vilafranca es manté la xifra en 89 defuncions. Les altes continuen pujant tant a Sant Camil com a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i s’acosten a les 1.750 des que es va començar a emetre l’informe.

Durant la comissió de Salut al Parlament, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que malgrat fer prediccions és molt complicat més enllà del 5 dies, els experts apunten que «entre el 3 i 4 d’agost es podria arribar al pic d’ingressos a les UCI». Alertava que «malgrat les vacances, seguim estant en pandèmia», i, per tant, cal «reduir l’activitat social i protegir-nos». Argimon ha destacat la importància de la percepció social sobre la situació.

En aquest context, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat el nou toc de queda demanat pel Govern de la Generalitat. A l’Alt Penedès, només a Vilafranca es manté el confinament nocturn almenys fins al 6 d’agost. Cada set dies entren i surten municipis del toc de queda en funció de la situació epidemiològica de cada territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: