Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha aprovat un reglament que regula amb seguretat jurídica les prestacions socials

Un dels acords del Ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca celebrat aquest dimarts ha estat l’aprovació definitiva del ‘Reglament Municipal Regulador de Prestacions Econòmiques de Caràcter Social’.

El regidor de Serveis Socials, Ramon Zaballa, explicava que el mateix servei ha volgut millorar el redactat final afegint referències als ajuts del servei funerari i també s’ha proposat que les prestacions econòmiques de la dependència no computin alhora amb els ajuts municipals. Zaballa destaca que el reglament ofereix la màxima transparència dels ajuts socials i permet mantenir viu l’ascens social amb els principis d’igualtat a Vilafranca. La moció es va aprovar amb els vots a favor de JxV, ERC, PSC, VeC i C’s i l’abstenció de la CUP. El Ple va començar amb la incorporació com a regidora d’ERC de Maria Sardà. Un altre dels acords destacats del Ple va ser l’aprovació de la sol·licitud de declaració d’àrea amb mercat d’habitatge tens de Vilafranca, conforme a la Llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. Moció que es va aprovar amb els vots a favor de JxV, ERC, PSC, CUP i VeC i el vot en contra de C’s. En el transcurs del Ple també es va aprovar la constitució l’Ajuntament de Vilafranca, juntament amb els altres municipis fundadors, de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona. Aprovada amb els vots a favor de JxV, ERC, PSC, VeC i C’s i els vots en contra de la CUP.

L’apartat de mocions va començar amb una proposta refosa de dues mocions de VeC i CUP sobre la problemàtica a Colòmbia. Es va comptar amb la intervenció del coordinador comarcal de CCOO, Albert Rodríguez. La moció proposa el suport a la ciutadania colombiana amb l’objecte que el Govern colombià garanteixi els drets fonamentals i va ser aprovada amb els vots de tots els regidors excepte el de C’s, que es va abstenir.
VeC també presentava una moció sobre el desplegament de les instal·lacions d’energia renovable a Catalunya que es va aprovar per unanimitat.
ERC presentava una moció per a la millora de l’accés als entorns escolars de Vilafranca, que el govern va rebutjar per entendre que el debat s’ha de plantejar dins del pla de mobilitat que es portarà a aprovació en el proper Ple. Els republicans també presentaven una moció per a la incorporació del permís de menstruació a l’Ajuntament de Vilafranca i el govern també la va rebutjar assenyalant que podria empitjorar fins i tot les condicions actuals del conveni.
La CUP va presentar una moció en solidaritat amb Palestina que es va aprovar amb el suport de tot el consistori excepte el vot en contra de Junts i l’abstenció de C’s.
La última moció que es va debatre la presentava Ciutadans, proposant el rebuig a l’indult als polítics condemnats per sedició i malversació de fons públics pels fets ocorreguts a Catalunya derivats del procés separatista. La moció no va rebre cap vot a favor, excepte el del propi proposant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: