Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha fet una actuació popular per a la retirada de canya americana a la riera de Llitrà

L’activitat s’ha fet aquest darrer diumenge de maig.

En el marc de la Setmana de la Natura i amb el suport de l’ADF “La Carrerada”, el servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat l’actuació per a la retirada de canya americana, una espècie invasora.
El bosc de ribera aporta beneficis com ser refugi de biodiversitat, filtrar la contaminació de l’aigua i reduir l’efecte de les riuades. Però a casa nostra moltes ribes de les rieres estan colonitzades per canya americana, una espècie invasora que no deixa que es desenvolupi el bosc de ribera, obtura les rieres i és fàcilment inflamable. En els darrers anys, s’han fet diverses actuacions de retirada de canya a la ribera a les rieres de Llitrà i l’Adoberia i la regidora de Medi ambient, Lourdes Sánchez, apunta que se’n continuaran fent.
Aquest diumenge, es va fer una passejada al voltant de la riera, i es van facilitar eines i bosses de ràfia a tots els participants de l’activitat per a la retirada de les arrels de la canya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: