Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’estan fent tasques de restauració de l’urna i les relíquies de Sant Fèlix

Es tracta d’un treball de neteja superficial i millora en la conservació, és a dir una intervenció preventiva, que inclourà una nova presentació de les relíquies en una nova urna.

El mes d’agost de 2020, amb motiu del trasllat de les relíquies de Sant Fèlix el dia 30 d’agost al presbiteri de la basílica de Santa Maria per tal de ser venerades en aquest lloc, es va constatar l’estat precari en què es trobava l’urna i els signes de degradació que presentaven els ossos del sant.

Després de les consultes adients, es va confirmar la necessitat d’una intervenció, la qual s’està realitzant en aquests moments. Els treballs compten amb el vistiplau del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, a través del delegat per a les causes dels sants, ja que l’urna amb les relíquies està segellada i la seva obertura i posterior tancament comporta una acta notarial. La responsable del projecte de conservació preventiva és Carmina Ametlla, conservadora-restauradora del Vinseum, que assumeix aquests treballs per encàrrec de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: