Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reaccions del món casteller al pilar de 5 dels Castellers de Vilafranca

Els Verds reivindiquen que van fer el pilar de 5 amb totes les garanties, Valls ho aprova mentre que la Coordinadora no ho veu clar.

Dimarts al vespre es presentava a l’Escorxador la proposta de nous trofeus que fa Baròmetre casteller de cara a la represa castellera. Precisament un acte en que hi eren presents entre altres el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, dels Castellers de Vilafranca, i de la Vella de Valls; i que van aprofitar per parlar de com estan veient aquests primers moviments de les principals colles per tornar a fer castells.

En aquest sentit, i després del pilar de 5 que diumenge van fer els Castellers de Vilafranca, el president de la Coordinadora lamentava que hi hagués moviments individuals de les colles. Pau Camprovin va voler diferenciar també el que van fer diumenge els Verds dels que es prepara a Valls per Sant Joan.

Des dels Castellers de Vilafranca remarquen però que, tot i ser conscients que el pilar podia provocar una certa polèmica, estan convençuts que calia fer-ho. Carles Mata, president dels Verds, apuntava que es va fer tot amb el màxim de mesures de seguretat, i que el pilar l’havien fet ja 15 vegades les setmanes prèvies.

Albert Martínez, cap de colla de la Vella de Valls, comentava que ells estan preparant amb intensitat el retorn de cara a Sant Joan, i que en els darrers assaig han fet un 4 de 6. Pel que fa al pilar de Vilafranca, reconeix que cada colla ha de poder fer el que consideri millor, mantenint les mesures pertinents.

Finalment, i aprofitant que també eren en l’acte d’aquest dimarts, hem recollit l’opinió del president dels Xicots de Vilafranca, Enric Pagès. Des del seu punt de vista era d’esperar que els Verds volguessin ser els primers, i insistia que cal tornar a fer castells però quan hi hagi totes les garanties, inclosa la reactivació de l’assegurança.

Acabat aquest acte, i aprofitant la presència a Vilafranca de representants de la Coordinadora, es va acabar fent una reunió a Cal Figarot amb els Verds per tal d’acostar posicions. Tot i que no ha transcendit el contingut de la reunió, sembla que hauria servit per aclarir alguns malentesos d’aquests darrers dies, i transmetre una imatge d’unitat del món casteller.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: