Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Malgrat ja no ser obligatori, encara hi ha molta gent que du la mascareta en espais oberts

La mascareta ens ha acompanyat des de fa molts mesos de manera obligatòria cada cop que sortíem de casa, però des de dissabte passat ja no és obligatori dur-la en espais oberts a l’aire lliure.

Dissabte, dia de mercat a Vilafranca, era el primer dia en que ja no era obligatori dur la mascareta en espais oberts, sempre i quan es guardessin les distàncies de seguretat amb la resta de persones. Aquest fet provocava que es veiés la imatge als carrers tant de gent amb la mascareta posada com gent que ja anava sense.

La mesura era esperada per molta gent, però el cert és que encara hi ha cert recel i sensació d’inseguretat entre gran part de la població a l’hora d’anar sense la mascareta. I més en una situació de possibles aglomeracions com el dissabte al matí a la zona del mercat.

La Sara Rodríguez, per exemple, explicava que ella li sembla bé poder-se treure la mascareta, però que dissabte al mercat encara no se sentia prou segura.

Considera que el fet del temps que portem usant la mascareta ha fet que en molts casos ja s’hagi incorporat al nostre dia a dia i costa encara deixar-la.

Diferent és la visió que en té el Frederic Giró, que anava sense la mascareta aprofitant que es movia per un espai a l’aire lliure i prou ampli. Considera que encara és una mica estrany anar sense, i que hi ha poca gent que l’hagi deixada.

Agraeix poder anar sense la mascareta perquè, per exemple, li permet tornar a sentir les olors dels carrers.

Per contra, l’Amparo Camilo es mostrava totalment en desacord amb aquesta mesura, que considera arriba massa aviat. No es guarden les distàncies de seguretat i això és un risc.

El temor principal a l’hora de treure’s o no la mascareta és el de mantenir la distància d’un metre i mig respecte les altres persones. José Antonio Moruno comentava que si es podia garantir aquesta qüestió li estava bé, però considerava que per exemple dissabte al matí era molt complicat a la rambla i zones properes al mercat. En el seu cas, ell és una persona de rics i per tant diu que la mantindrà encara un temps.

Reconeix que portar la mascareta pot resultar molest, però caldrà encara portar-la durant un temps més per tenir més garanties.

En els propers dies es farà habitual aquesta imatge de gent caminant per els carrers amb mascareta i de gent sense la mascareta; i segurament poc a poc seran més les persones que no la duran posada. Cal tenir present però que és imprescindible portar-la en cas d’haver d’accedir a un espai tancat, o si a l’aire lliure és impossible mantenir la distància amb les altres persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: