Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Llach, Dante Fachín i Partal presenten a Vilafranca la fase participativa del Debat Constituent

Des de Debat Constituent estan fent un procés participatiu perquè la societat civil debati amb la intenció d’establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya.

La fase d’Impuls va servir per consolidar 60 Enteses Territorials com a plataformes d’entitats que dinamitzen el projecte en cada territori. Ara s’està fent la fase de Debats Ciutadans Participatius i el de Vilafranca tenia lloc aquest dimarts al Fòrum Berger Balaguer amb la presentació de Lluís Llach, els ponents Albano Dante Fachín i Vicent Partal en una taula moderada per la periodista Cati Morell.
Vicent Partal considera que si la classe política es decanta ara per la via autonòmica caldrà, des de la societat treballar més que mai.
El resultat d’aquest procés es traslladarà a les forces polítiques a qui correspondrà actuar en conseqüència.
Per la seva banda Albano Dante assenyala que la distància entre els polítics i el poble ha de fer que els ciutadans s’impliquin més en processos com aquest.
Els debats, com el que s’ha fet a Vilafranca, compten amb un formulari de preguntes per a cadascun dels temes i possibles respostes amb l’objectiu que cada participant triï l’opció que s’ajusti a la seva opinió. Temes com per exemple Quin estat volem? Qui ha de redactar la constitució? O qui ha de poder votar?

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: