Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les cases de turisme rural del Penedès tenen bones expectatives de cara a l’estiu

Han registrat plena ocupació per Sant Joan, tret de sortida de la temporada d’estiu.

Sant Joan serveix habitualment de termòmetre per analitzar com es preveu l’estiu pel que fa a l’ocupació a les cases de turisme rural. N’hem visitat un parell, Cal Jeroni i La Torre, que certifiquen la plena ocupació durant aquest primer pont de la temporada d’estiu. Assenyalen, a més, que tenen un alt nombre de reserves de cara a l’estiu.

Les cases rurals registren una molt bona ocupació durant el Pont de Sant Joan. Segons l’associació de Masies del Penedès, ha estat al voltant del 90%. Han copsat que la gent tenia moltes ganes d’ajuntar-se amb la família i els amics. A més, les mesures es van relaxar i han pogut treballar amb grups més grans, tot i que moltes reserves ja estaven tancades de fa temps i no hi ha hagut gaire marge de maniobra d’última hora.

El Josep Cuscó, responsable de Cal Jeroni a Avinyonet del Penedès, es mostra satisfet, perquè ho ha tingut tot ple. Fins i tot, han hagut de dir que no a algunes persones que s’hi han posat en contacte.

També han tingut ple a la casa rural La Torre de l’Arboçar, tal com apunta la Filippa Nilsson, gerent de la casa rural La Torre.

De cara a l’estiu, preveuen molta afluència de visitants nacional, principalment catalans. Des de Masies del Penedès, expliquen que ‘fan estades generalment més curtes que els estrangers, però es nota que estan aprofitant més els serveis propis de les cases i també de l’entorn de proximitat, fent per exemple excursions i visites enoturístiques, entre d’altres.

Després d’uns mesos complicats a causa de la pandèmia, les expectatives són ara molt bones.

Segons les dades que ens ha facilitat l’associació Masies del Penedès, els catalans i els visitants d’arreu de l’Estat, es concentren molt les setmanes d’agost, que es preveu una ocupació molt alta, a l’entorn del 90-95%. Als mesos de juliol i setembre, la ocupació no es preveu tan alta perquè es troben a faltar els estrangers, que generalment omplien molt aquests mesos. Aquest estiu no hi seran, per la situació d’incertesa que ha generat la mobilitat internacional arran de la covid-19.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: