Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’economia de l’Alt Penedès ha suportat millor la crisi de la Covid que les comarques properes

En l’actual situació marcada per els ERTO, es dificulta la concreció de dades relatives als nivells d’atur i contractació dels diferents sectors laborals del Penedès.

Segons les dades de l’Informe de conjuntura econòmica del 2020 que ha presentat la Federació Empresarials del Gran Penedès aquest divendres, l’Alt Penedès ha estat l’economia penedesenca menys afectada per la crisi de la Covid-19, ja que en termes desestacionalitzats la caiguda ha estat menor de l’esperada i a hores d’ara per exemple el nivell d’ocupació se situaria un 2% per sota del que hi havia el febrer de 2020.

Neus Lloveras, presidenta de la Federació, considera que l’Alt Penedès apunta bones perspectives si és capaç de mantenir el seu nivell d’industrialització.

La comarca de l’Alt Penedès habitualment ja és de les que presenta una tendència més equilibrada i amb menys alts i baixos del territori penedesenc, en part gràcies al fet que té un bon teixit industrial i que no depèn tant del sector serveis relacionats amb el turisme.

David Moreno, consultor d’Activa Prospect, comentava que aquesta anàlisi s’ha vist afectada per la manca de dades oficials en alguns apartats, i evidentment també per els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació que fan que totes les xifres referents a atur i ocupació siguin molt relatives.

Les previsions actuals pel conjunt de l’economia catalana situen la plena recuperació de la crisi entre finals de 2022 i començaments de 2023.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: