Dimecres, 19 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Juan Perro, Carles Benavent i Cécile McLorin són els caps de cartell del Vijazz

Després que el context sanitari no permetés la celebració del Vijazz Vilafranca 2020, aquest any s’ha planificat una edició adaptada a la situació actual però mantenint l’esperit del festival.

La fira de vins se substitueix per la presència de vi als concerts, que se celebraran amb aforament reduït i controlat, als escenaris de la Plaça Jaume I i el Claustre de Sant Francesc.

Del 30 de juny al 4 de juliol tindrà lloc la 14a edició del Vijazz Vilafranca. Juan Perro, Carles Benavent i Cécile McLorin són els caps de cartell del festival, que s’adapta a la situació substituïnt la fira de vins per la presència de vi en els concerts.

Aquests se celebraran amb aforament reduït i controlat, tant a l’escenari principal de la plaça Jaume I com a l’espai d’Elles i el jazz al Claustre de Sant Francesc. Totes les cadires estaran separades per un mínim de metre i mig i, entre cadires, hi haurà una tauleta perquè els assistents puguin fer una copa de vi o cava durant l’actuació.

Les cadires no estaran numerades i s’ompliran per ordre d’arribada. Els concerts no es podran seguir a peu dret. La zona de Jaume I es tancarà dues hores abans dels concerts i l’accés es farà per la plaça de Santa Maria i la sortida pel carrer de Sant Bernat.

Entre concert i concert es desallotjarà per complet la platea i s’higienitzaran taules i cadires abans de la propera sessió.

El vi també estarà present en una gran sala de tast ubicada a la platea del teatre del Casal, on es faran tastos i maridatges de màxim 50 places cada cop.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha destacat la capacitat d’adaptació del Vijazz i el fet que es tracta d’un esdeveniment que ha aconseguit posicionar Vilafranca, el Penedès i els seus vins i caves com a referent.

El festival començarà el dimecres 30 de juny a les 21h amb l’Enojazz, el maridatge de vins i música jazz, que es traslladarà del Vinseum a la plaça Jaume I, on les dues big bands de l’escola municipal de música M. Dolors Calvet maridaran la seva música amb vins de Família Torres.

El dijous 1 de juliol a les 22h tindrà lloc el concert inaugural amb la Locomotora Negra. El divendres 2 de juliol, en aquest cas en sessió doble, a les 21h i a les 23h, l’escenari de Jaume I acollirà el concert del trio Benavent – Di Geraldo – Pardo. El mateix escenari acollirà el dissabte 3 de juliol, també en doble sessió, el concert de Juan Perro, l’àlies de Santiago Auserón. El diumenge 4 de juliol serà el torn del millor jazz internacional. Guanyadora de tres Grammy, Cécile McLorin Salvant, en duet amb Sullivant Fortner, oferirà dos concerts a les 20h i a les 22h.

Pel que fa al Claustre de Sant Francesc, tornarà a ser l’escenari de l’espai Elles i el jazz. Tots els concerts seran en doble sessió, a les 20h i a les 22h. El divendres 2 de juliol amb Gemma Abrié i Manel Camp, el dissate 3 de juliol, amb Elisabet Raspall Quartet, i el diumenge 4 de juliol, amb Irene Reig & The Bop Collective.

Com a novetat, i si les condicions sanitàries ho permeten, el diumenge 4 de juliol a les 13h, es farà una jornada de castells amb els Castellers de Vilafranca. Serà amb aforament controlat i amb una copa de vi del Penedès o de cava. Aquest acte està pendent d’aprovació.

El Vijazz Vilafranca està organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, el patrocini del Banc Sabadell i el suport de la DO Penedès i la DO Cava.

Les entrades pel Vijazz Vilafranca 2021 només es podran adquirir a través del web www.vijazzpenedes.cat a partir d’aquest divendres a les 10h. Costen 15€ i inclouen una copa Riedel de màxima qualitat, una consumició i dret a tenir una cadira assegurada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: