Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca reprenen l’activitat castellera amb un pilar de 5

Aquest migdia a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, la colla ha aixecat un pilar de 5 dins dels actes del Dia del Graller.

Reprenen així l’activitat dins del calendari casteller habitual de la colla, amb una de les actuacions ja tradicionals durant els primers mesos de la temporada, que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Els Castellers de Vilafranca han aixecat aquest pilar de 5 seguint en tot moment el pla sectorial del Departament de Cultura i el protocol per l’activitat castellera, que actualment permet els assaigs i les actuacions amb un màxim de 20 persones. Per a realitzar-lo, la colla ha convocat un dels grups de castellers i castelleres que fa unes setmanes van començar a assajar a Cal Figarot.

Els Castellers de Vilafranca esperen que en les properes setmanes es flexibilitzin les restriccions vigents dins l’àmbit casteller per a poder realitzar ben aviat una actuació castellera, que inclou tres castells i un pilar. Fins que no sigui possible, continuaran aixecant pilars sempre que en tinguin l’oportunitat, seguint el calendari casteller, per reivindicar que els castells, com qualsevol altra manifestació cultural, també són segurs.
Aquesta setmana passada els Castellers de Vilafranca van demanar una reunió urgent amb la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres arran d’un comunicat rebut per part de la Coordinadora on s’indica que a data d’avui encara no està activada l’assegurança per les actuacions. Això fa sospitar als Verds que la lentitud en la reactivació del sector dels castells es deu a motius econòmics i no sanitaris. Carles Mata va defugir fer declaracions al respecte l’espera de la reunió.
Penedès TV que estava emetent un directe del Dia del Graller ha ofert en exclusiva el primer pilar públic d’una colla castellera des de l’inici de la pandèmia

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: