Divendres, 3 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El centre de vacunació de Cal Figarot obre també els diumenges, si hi ha dosis disponibles

Aquest diumenge tenen previst administrar unes 1.900 dosis de la vacuna contra la Covid-19.

Aquest espai de vacunació ha funcionat fins ara de dilluns a dissabte, i aquest serà el primer cap de setmana en que es vacunarà també diumenge. De fet, com explica Eva Casan directora Equip Pediatria Alt Penedès, és una obertura que s’anirà fent en funció del nombre de vacunes que arribin. Aquest diumenge tenen previst administrar-ne unes 1.900. La gran majoria es vacunen amb Pfizer, però amb el col·lectiu de 60 a 69 anys que no es van vacunar quan tocava se’ls dona la de Janssen.

Casan explica que cada cop que s’obre una franja de vacunació la resposta és molt positiva. La majoria dels usuaris demanen cita a través de la web.

Des de Salut recorden la importància de vacunar-se per assolir aquesta immunitat de grup. Casan apunta que el personal essencial que tenia una primera dosi d’AstraZeneca han d’anar a Vilanova per poder rebre la segona, que la majoria de persones estan demanant repetir amb AstraZeneca.

De les persones que es vacunen en aquest punt intermig de Cal Figarot n’hi ha moltes que venen de fora de la comarca. Jon Andoni López, referent d’aquest punt de vacunació, recorda que es donen unes 1.500 dosis diàries, i que han detectat que la bona connexió amb transport públic facilita que demanin hora a Vilafranca gent de molts punts propers.

A Cal Figarot hi ha 2 punts de recepció per a les persones que venen a vacunar-se per tal de confirmar que tenen hora i se’ls fa unes preguntes bàsiques en relació al seu estat de salut i si han passat la Covid. Després ja passen als punts de vacunació, on hi ha un equip de 8 infermeres en cada torn. Una de les persones que s’ha vacunat aquest divendres al matí és el Joan Ferrer, d’Olesa de Bonesvalls. Ha rebut la primera dosi de Pfizer.

A Vilafranca aquest divendres també s’ha fet la vacunació d’un col·lectiu de 10 persones sense sostre. El regidor de Drets Socials de l’Ajuntament, Ramon Zaballa, comenta que en coordinació amb Càritas i Creu Roja s’ha detectat aquestes persones a les que se subministrarà la vacuna mono dosi.

El ritme de vacunes continua sent alt i fora de les primeres hores no s’acostumen a produir cues a Cal Figarot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: