Dissabte, 25 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diputació Ajuntament i ens comarcals es troben per treballar projectes de recuperació econòmica

Des de la Diputació s’ha volgut recollir propostes del territori de cara a poder-les incloure en els fons europeus Next Generation, tant a nivell d’Ajuntament com de Consell Comarcal i Mancomunitat.

Dimarts al matí la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, va ser a Vilafranca per tal de reunir-se amb l’alcalde i representants de l’Ajuntament, així com també amb representants del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i de la Mancomunitat de Municipis Penedès-Garraf.

Durant la reunió, que es va fer a la capella de VINSEUM, es va parlar dels fons Next Generation. En aquest sentit, la Diputació va presentar al mes de març un conjunt de 87 projectes, amb un impacte total de 1.700 milions d’euros, que podrien rebre fons d’aquest programa europeu i ajudar a rellançar el territori. Per Eva Menor, la transformació del model productiu en base a la digitalització i a l’economia verda serà l’objectiu final d’aquests fons, que han de tenir un impacte en el territori. Constatava que al Penedès hi ha molt bons precedents de col·laboració entre administracions i que la comarca té experiència en la gestió de fons europeus.

Per la seva banda, Pere Regull remarcava que caldrà presentar projectes potents des del territori, per tal que aquesta important inversió no passi de llarg.

En la trobada també hi era el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, que en el mateix sentit explicava que des de l’ens comarcal ja treballen de fa temps amb projectes europeus, donant suport als municipis més petits i apostant per una visió comarcal.

La diputada Eva Menor va aprofitar per explicar els diferents programes que actualment té en marxa la Diputació en matèria de desenvolupament econòmic i especialment, aquells de recuperació econòmica arran de la crisi provocada per la COViD-19.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: