Dimarts, 28 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dimiteix el responsable mèdic de la Coordinadora, lamentant les presses per la represa

Dani Castillo apunta un cert desànim per com s’ha afrontat aquesta represa, i considera que les pressions de Verds i Vella de Valls no han ajudat a buscar solucions conjuntes per tot el món casteller.

Dimarts es coneixia la decisió de Daniel Castillo, que ha estat els darrers 9 anys al capdavant de la direcció mèdica de la Coordinadora, de deixar el seu càrrec. Ho fa en un moment força delicat i que ha provocat tensions en el món casteller després d’un any d’aturada i a les portes d’una represa de l’activitat per part de les colles que no tothom enfoca de la mateixa manera.

Castillo explica que tot i que no ha estat el detonant, aquesta situació sí ha ajudat a accelerar la seva decisió després de tants anys al capdavant d’aquestes àrees i treballant per el món casteller.

Comenta que s’ha sentit sol a l’hora de treballar per la represa de l’activitat castellers, i recordava que des de l’11 d’abril de 2020 que ho estant planificant. Castillo defensa que sempre han volgut treballar amb rigor, i que això no va de la mà de les presses que tenien algunes colles.

Des de la Coordinadora s’havia impulsat un estudi conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili per demostrar que fer castells era segur. Un estudi que ara ha quedat aturat. Reconeix que potser s’anava més a poc a poc del que els hauria agradat, però també insisteix en que si tothom hagués anat en la mateixa direcció enlloc de mirar per un mateix, potser s’hauria avançat més ràpid.

Les diferències en com afrontar aquesta represa de l’activitat castellera, sobre tot amb els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls, han precipitat aquesta dimissió de Castillo. Lamenta que les pressions d’aquestes colles per poder fer les seves actuacions, Valls per Sant Joan, i els Verds a Puigdàlber abans de finals de mes, no han facilitat que es pugui treballar en benefici de tot el món casteller.

Caldrà veure què en diuen ara els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: