Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat a Vilafranca el sisè volum de l’Enciclopèdia castellera

L’enciclopèdia és una iniciativa promoguda des de Cossetània Edicions i dirigida pel filòleg i periodista casteller Xavier Brotons.

La presentació a Vilafranca es va fer divendres a l’auditori del Vinseum a càrrec del director de l’Enciclopèdia, Xavier Brotons, acompanyat de Pere Ferrando i Joan Cuscó, com a col·laboradors del volum i de l’ alcalde de Vilafranca, Pere Regull.
L’Enciclopèdia compta amb l’aportació dels principals especialistes en cadascun dels diferents àmbits del fenomen casteller.
Aquest sisè volum és miscel·lani i tracta de la relació que tenen els castells amb diverses disciplines, com l’art, amb els monuments castellers i obres pictòriques, la fotografia, el cinema o la música, amb un estudi sobre el Toc de castells, la peça més emblemàtica. També amb la literatura, la llengua i la política. Com va destacar Xavier Brotons, l’enciclopèdia castellera ha nascut amb la voluntat de recopilar i actualitzar tota la informació sobre els castells i així esdevenir-ne una obra de referència, gràcies també als estudiosos que han anat sorgint sobre les diferents matèries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: