Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium Alt Penedès presenta a Vilafranca el llibre ‘Catalunya ocupada’ aquest divendres

L’autor del llibre, Antoni Renyer-Bordes és un apassionat de la història de Catalunya, que amb aquest llibre ofereix les seves reflexions partint dels Reis Catòlics i fins a l’actualitat.

El proper divendres 14 de maig, a les 7 de la tarda, l’espai Muriel Casals d’Òmnium Cultural de l’Alt Penedès, al carrer Banys, 11, acollirà l’acte de presentació del llibre ‘Catalunya ocupada. Crònica de segles d’espoli i usurpació’ d’Antoni Renyer-Bordes, publicat per El Cep i la Nansa. L’acte comptarà amb l’assistència de l’autor i del filòleg i historiador Joan Solé Bordes.

Aquest llibre és el resultat d’una àmplia labor de síntesi i reflexió històrica. S’inicia amb l’engany del matrimoni de Ferran i Isabel, els anomenats Reis Catòlics, un argument que proposa una primera reflexió que té continuïtat amb els monarques posteriors i que remarca el procés d’espoli i usurpació al qual ha estat sotmesa Catalunya. El seu autor, Antoni Renyer-Bordes (Barcelona, 1927), és un apassionat de la història de Catalunya i d’una manera autodidacta ha dedicat anys a la lectura d’estudis històrics, llibres que li han permès remarcar i reflexionar sobre aspectes que cridaven l’atenció perquè estaven molt lluny d’allò que la història oficial, i especialment la del franquisme, ens havia repetit una i altra vegada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: