Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’oferta d’ensenyaments postobligatoris a l’Alt Penedès s’amplia de cara al curs 2021-2022

L’oferta d’ensenyaments postobligatoris a l’Alt Penedès s’amplia de cara al curs 2021-2022

El curs vinent els ensenyaments professionals a la comarca seguiran oferint una oferta educativa variada amb diverses novetats per continuar adaptant-se a les necessitat socials i empresarials

Una de les novetats a destacar en la formació professional de grau superior és la nova titulació de ‘Guia, informació i assistències turístiques, perfil professional d’Enoturisme’. Amb aquest cicle l’alumnat és podràs inserir professionalment en l’enoturisme i el turisme en general. El cicle s’imparteix a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya de Vilafranca.

La segona novetat pel que fa a la formació professional de grau superior és que s’oferirà el cicle ‘Documentació i administració sanitària’ que s’impartirà el proper curs escolar 2021-22 a l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca. Amb aquest cicle formatiu es pretén garantir la continuïtat de l’itinerari formatiu a l’alumnat que ha cursat un cicle de grau mitjà de la família professionals de Sanitat i donar resposta a una necessitat del territori.

Una altra de les novetats és la incorporació en l’oferta formativa postobligatòria de la doble titulació de batxillerat i ensenyaments esportius que també oferirà l’institut Milà i Fontanals.

Com a última novetat, s’ofereix una oferta formativa de cursos d’especialització per aprofundir en els coneixements que s’han adquirit després d’acabar un cicle formatiu. Aquests ensenyaments tenen una durada d’entre 500 i 720 h i inclouen formació en centres de treball. Per al curs 2020-2021 s’oferiran 3 cursos d’especialització diferents a tot Catalunya, i un d’aquests s’impartirà a l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca. Serà el curs de ‘Ciberseguretat en entorns de tecnologies de la informació’, d’una durada de 720 h.

A banda hi ha els ‘Programes de Formació i Inserció’. Aquests ensenyaments estan destinats per al jovent d’entre 16 i 21 anys que no s’ha graduat en ESO. L’objectiu d’aquests estudis és qualificar l’alumnat per accedir a un cicle formatiu de grau mitjà i aprendre una professió.

Actualment s’imparteixen 6 perfils professionals diferents d’aquests tipus d’estudis: Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració i Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica a l’edifici municipal La Fassina de Vilafranca; Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i Auxiliar de pintura a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca; Auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics a de Santa Margarida i els Monjos; i Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració a l’Institut Intermunicipal de Sant Sadurní.

Per últim, a la comarca també s’imparteix la formació d’Itinerari formatiu específic en l’especialitat d’Auxiliar en vendes i atenció al públic. Aquests estudis continuaran oferint-se el curs vinent a l’Institut Alt Penedès. Els itineraris formatius específics són ensenyaments professionals que s’adrecen a alumnes amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu ooderada, amb l’objectiu d’oferir atenció educativa a l’etapa postobligatòria.

El períodes de preinscripció es fan aques mes de maig. Per formalitzar-les, cal accedir a preinscripcio.gencat.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: