Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Eugeni d’Ors inaugura una placa en homenatge a les víctimes del feixisme

Al voltant del projecte ‘La llibertat afusellada’ impulsat pel departament de socials s’ha inaugurat aquesta placa. El projecte vol tractar valors com la democràcia i els drets humans.

Al voltant del projecte ‘La llibertat afusellada’ que ha impulsat el departament de socials de l’Institut Eugeni d’Ors, aquest dilluns s’ha inaugurat una placa en homenatge a les víctimes del feixisme i als deportats als camps nazis. El projecte s’inscriu dins de la xarxa ‘Mai més contra el feixisme’ de l’Amical de Mathausen. A banda de treballar el temari lectiu, s’estan fent altres activitats complementàries per a tractar valors com la democràcia i els drets humans. Una de les activitats són les xerrades que fa la historiadora Assumpta Montellà. Montellà explica que la resposta dels alumnes a aquestes xerrades és molt positiva.

L’impulsor del projecte a l’institut és el professor de filosofia Jordi Buch. Buch explica que la tasca dels professors és vincular la història amb els esdeveniments més actuals. En aquest projecte estan treballant bàsicament els alumnes de 4t d’ESO però als de 2n de Batxillerat se’ls dona l’opció de fer el seu viatge de final de curs en una ciutat on hi hagi un camp de concentració per conèixer així més sobre la deportació de republicans penedesencs als camps nazis.
La placa que ha quedat instal·lada a l’Institut Eugeni d’Ors diu: ‘En memòria de totes les víctimes de la intolerància i del feixisme, mai més!’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: