Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal, convençut que la vacunació és l’eina per reduir la pressió assistencial

L’augment del ritme de vacunació fa créixer l’esperança que la pressió sobre el sistema assistencial es vagi reduint. A l’Alt Penedès el 12% de la població ha completat la vacunació amb les dues dosis

Els centres hospitalaris han estat un dels focus importants en la lluita contra la pandèmia, bàsicament ja que han atès les persones que han tingut afectacions més greus a causa de la Covid-19. Per aquest motiu són també dels que estan valorant de manera molt positiva l’impuls de les vacunacions que s’està produint aquestes darreres setmanes.

A data de 13 de maig, a l’Alt Penedès han rebut una primera dosi de la vacuna gairebé 30.000 persones, això representa el 27’5% de la població de la comarca. Pel que fa a les persones que ja tenen la vacunació completa, la xifra és de 13.600 persones, un 12,6% dels habitants de l’Alt Penedès. El ritme de vacunació s’ha accelerat força en les darreres setmanes, amb la posada en funcionament del centre de vacunació de Cal Figarot que es complementa amb la vacunació que es fa encara també als Centre d’Atenció Primària.

La doctora de Medicina Interna, i encarregada de malalties infeccioses de l’Hospital Comarcal, Laura Linares, recordava la importància de vacunar-se i sobre tot que hi hagi un tant per cent important de la població mundial vacunada.

La doctora Linares reconeix que el fet que les vacunes s’hagin aconseguit amb un termini molt curt de temps genera certs dubtes entre la població, però assegura que són totalment segures. La possibilitat d’haver assolit les vacunes amb tant poc temps ha estat possible d’una banda a que una part del procés ja estava fet gràcies a investigacions prèvies amb altres virus; i sobre tot al fet que en tractar-se d’una pandèmia s’ha investigat i invertit en investigació a nivell mundial.

Des de l’Hospital reconeixen que el fet que la vacunació vagi avançant, i que per exemple un tant per cent altíssim de la gent gran ja estigui vacunada, ha facilitat que la pressió assistencial al centre s’hagi reduït. La doctora Linares explica però, que ara estant ingressant majoritàriament persones d’entre 50 i 65 anys, i fins i tot nuclis familiars sencers.

Avançar en la vacunació és primordial, però cal no abaixar la guàrdia i continuar tenint molt presents les mesures de distància, gel hidroalcohòlic i mascareta. Precisament, sobre la mascareta Linares considera que encara ens acompanyarà un temps més.

En definitiva, insistia la doctora Linares en què la vacunació és la manera d’aturar la circulació del virus i les seves mutacions i aconseguir que la pandèmia realment estigui controlada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: