Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Sant Martí cedeix el monument funerari iber al Museu d’Arqueologia de Catalunya

L’Ajuntament de Sant Martí cedeix el monument funerari iber al Museu d’Arqueologia de Catalunya

La cessió al Museu d’Arqueologia Catalunya és temporal, per formar part de l’exposició “L’enigma iber. Arqueologia d’una civilització”.

El monument funerari iber dels segles III al II aC, exposat al Museu Municipal de Sant Martí Sarroca, ha estat cedit al MAC, per formar part de l’exposició que es pot visitar fins el 16 de gener del 2022. Part de les peces d’aquest monument funerari ja estaven en poder del MAC i a l’exposició s’uniran i, digitalment, es configurarà com era el seu aspecte original. La previsió és que, quan s’acabi l’exposició, es retornin totes les peces al Museu Municipal, incloses temporalment les que tenia el MAC.

La peces cedides per l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca es van trobar l’any 1974, fent les obres de clavegueram al carrer Berguedà del municipi. Davant la masia Cal Posastre va aparèixer una sitja plena de restes de ceràmica ibèrica pintada, restes de ceràmica campaniana, trossos de teules de sepultura ibero-romà i també es va trobar les restes d’aquest monument funerari que ara s’ha cedit. D’aquests fragments, cal destacar el més gran, que representa el cos d’un cavaller assegut i acompanyat dels caps dels seus súbdits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: