Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La restauració respira alleujada amb l’obertura per sopar i espera no trigar a ampliar horaris

L’ampliació dels horaris fins a les 11 ha estat un primer baló d’oxigen per a la restauració, que espera que el fet que la situació sanitària vagi millorant permeti anar tornant a la normalitat.

Establiments oberts de manera ininterrompuda fins a les 11 de la nit ja són una imatge habitual, i un símptoma d’un cert retorn a la normalitat. Establiments situats en espais tant emblemàtics com la Rambla de Nostra Senyora aprofiten les seves terrasses per acollir el màxim de clients; mentre que altres locals en llocs menys cèntrics i sense terrassa exploten al màxim els aforaments interiors.

Ramon Campos, propietari de La Fornal, explica que en el seu cas bàsicament es dediquen als sopars, i que per tant han passat un any molt difícil.

Aquests primers dies amb horari de sopars han estat positius, tot i que lluny d’una temporada normal. L’aforament interior està limitat al 30%, i ells no tenen terrassa. Això fa també que als estius treballin un xic menys, però les sensacions ara mateix són positives.

Les ganes i la il·lusió per anar recuperant el ritme d’abans de la pandèmia també les té Julià Bernet, xef i propietari de Vilagut Restaurant. En el seu cas van obrir quatre mesos abans del tancament per la pandèmia, i ara poder tornar a obrir als vespres ajuda a complementar la caixa.

Tot i les dificultats d’aquests darrers mesos, Bernet es mostra optimista de cara al futur i esperançat que es pugui anar ampliant els horaris d’obertura.

Les ganes de sortir de la gent, sumada a la vacunació i l’aixecament de les restriccions han d’anar facilitant que el sector de la restauració vagi recuperant els nivells de clients anteriors a la pandèmia i una estabilitat en el funcionament dels negocis després de més d’un any d’incerteses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: