Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ponència desestima la meitat dels projectes de plaques fotovoltaiques a l’Alt Penedès

Les altres estan obligades a una reducció i ajustament important per garantir la correcta integració paisatgística i territorial.

Segons ha avançat el president del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, Cèsar Herraiz, després de la feina conjunta feta i les al·legacions presentades pels ajuntaments penedesencs afectats, la Ponència ha tirat enrere el 51% de les propostes que hi havia al Penedès. Els Sunsol 1 (64hc), Sunsol 4 (61hc), Sunsol 5 (62hc), han estat desestimades per “emplaçament no viable”, es adir, el 51% de les propostes de fotovoltaiques que la Ponència va avaluar la setmana passada de l´Alt Penedes han estat desestimades.

A l’Alt Penedès, on s’han avaluat 6 sol·licituds, la meitat han rebut informe desfavorable per afectacions a fauna amenaçada i a connectivitat ecològica. Els altres Sunsols que encara no s´han pronunciat de plaques fotovoltaiques que afectant l´alt Penedes, 2, 3 i 6, estan obligats a una reducció i ajustament important per garantir la correcta integració paisatgística i territorial.

Herraiz apunta que “la noticia es molt positiva pel Penedès, però hem de continuar per que la feina no està pas acabada encara, ja que aquestes qualificacions no ens han de fer perdre el problema de fons: l´OBLIGACIO de la Generalitat de comptar amb la participació activa del territori per l’aprovació de projectes d´aquestes magnitud”.

Per altra banda aquesta setmana s´estan coordinant les agendes per la reunió amb el Conseller Damià Calvet i la resta dels 27 alcaldes penedesencs per tractar el tema dels parc eòlics i les plaques fotovoltaiques entre altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: