Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pandèmia també ha dificultat els processos d’embaràs durant el darrer any i mig

En els pitjors moments de la pandèmia els embarassos s’han viscut amb un sentiment de soledat i, en alguns casos, amb angoixa. Tot i així, les dones embarassades no han deixat de ser ateses.

Amb l’arribada de la pandèmia de Covid-19 moltes visites mèdiques així com les cirurgies van ser ajornades per a més endavant. En canvi, l’embaràs és un procés que no es pot post-posar i les visites de seguiment van continuar el seu ritme però amb força canvis, el principal l’obligatorietat de que la futura mare acudís sola al centre mèdic. Ho explica la llevadora Montse Rotas.

Rotas explica que, en tot aquest temps, han hagut de fer molt de seguiment telemàtic. De fet, els grups de preparació al part i post-part, ara per ara, encara es fan de manera online.

La Mercè Seguí ha sigut recentment mare de la seva segona filla i, durant aquest darrer embaràs, ha tingut un sentiment de soledat. El seu marit no ha pogut ser present en cap de les ecografies ni visites de seguiment.
La Gemma Caselles és metge i, amb 3 fills, també té experiència en la maternitat però això no ha canviat que visqués un embaràs ple d’angoixa incertesa. Es va trobar sola en el seu post-part immediat a causa de la malaltia del seu company.

Segons expliquen des del servei de llevadores del CAP Alt Penedès, s’està estudiant tornar a obrir presencialment el grup de preparació al part amb 6 persones. Pel que fa a la natalitat d’aquest 2020, s’ha notat una lleugera baixada respecte a l’any anterior. A l’hospital comarcal de l’Alt Penedès es van comptabilitzar 493 parts al 2019 mentre que l’any passat van ser 483. Segons fonts de l’Hospital uns 74 d’aquests parts vindrien del Garraf, per tant al voltant de 404 dones altpenedesenques han estat ateses aquest darrer any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: