Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pandèmia provoca un boom pel ciclisme i esgota els components per fabricar i reparar bicis

Les botigues especialitzades i els clubs ciclistes han notat un augment de persones que surten en bicicleta per la comarca

Des de fa uns mesos, arrel dels confinaments per la pandèmia que hem anat patint, s’ha incrementat l’ús de la bicicleta. Ho han notat les botigues especialitzades, els fabricants de bicis i també els clubs ciclistes. En el cas de la botiga VBSPORTS, durant els darrers mesos, han venut moltes bicicletes, fins a esgotar-se, i ara un any i escaig després de l’inici de la pandèmia es troben que hi ha una mancança molt gran de components ja que els fabricants, la majoria estrangers, han estat molt de temps aturats. Ho explicaven els dos socis fundadors, Jaume Llordes i Sergi Joanòs.

Els clubs ciclistes també han notat aquest augment de ciclistes. El Repetxó, per exemple, ha augmentat en un 35% les llicències federatives. Ho explicava un dels seus membres, el Nico Ramírez.
Des del Club BTT Metalbikers també han observat més ciclistes per la muntanya i també han notat que, quan abans portaven la bici al taller la tenien reparada en un parell de dies, ara es pot retardar fins a 15 dies. El secretari del club, Carles Ollé, explica com s’han hagut de reinventar per poder fer km malgrat els confinaments perimetrals. Tant el Repetxó com els Metalbikers han hagut de cancel·lar algunes de les seves activitats mítiques com són la Cronoescalada, la marxa cicloturista solidària o la Raimonada, entre altres coses. Uns i altres esperen poder anar reactivant aquest tipus d’esdeveniments esportius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: