Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació ha realitzat el pla director de clavegueram de Sant Cugat Sesgarrigues

La Diputació ha realitzat el pla director de clavegueram de Sant Cugat Sesgarrigues

Amb aquesta diagnosi es podran afrontar un seguit d’accions per adaptar-se als Objectius de Desenvolupament Sostenible que va aprovar l’any 2015 l’Assemblea General de Nacions Unides.

Es tracta d’un treball que ha servit per elaborar un inventari de tots els pous de registre i de les canonades de la xarxa, amb una descripció de les seves característiques i el seu estat de conservació. A partir d’aquí s’ha estudiat el funcionament del clavegueram tant per temps sec com per temps de pluja i s’han fet propostes de millora.

Les actuacions previstes en el treball, valorades en poc més de 2 milions d’€, han de permetre millorar el tractament de les aigües i la capacitat hidràulica de la xarxa mitjançant l’ampliació dels diàmetres dels diferents col·lectors, així com la gestió de la xarxa a partir de la implantació de xarxa separativa i la construcció de nous pous de registre.

Els plans directors de xarxes de serveis són una eina de suport a la presa de decisions d’inversió en la millora de les xarxes d’aigua potable, enllumenat públic i clavegueram. Els treballs inclouen l’inventari de la xarxa i una diagnosi sobre el seu estat, a més de propostes de millora amb les seves característiques tècniques i un pla d’etapes de les inversions a realitzar.

Aquesta acció de la Diputació respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 6 ‘Aigua neta i sanejament’, 11 ‘Ciutats i comunitats sostenibles’ i 13 ‘Acció climàtica’. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests Objectius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: