Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Fernando Bustamante mostra la seva visió de la pandèmia al claustre de Sant Francesc

Fernando Bustamante mostra la seva visió de la pandèmia al claustre de Sant Francesc

Continuant amb la programació del cicle Paraules als Claustres, del 20 de maig al 6 de juny es podrà visitar i escoltar la instal·lació ‘Veus a les vuit del vespre’, de l’artista Fernando Bustamante.

‘Veus a les vuit del vespre. Testimonis a primera línia de pandèmia’ és un projecte de l’artista Fernando Bustamante Enríquez. A partir d’una sèrie de testimonis de persones que van treballar a primera línia dins d’una residencia de gent gran durant la pandèmia, es construeix un relat sonor que ens acosta a la realitat del que es va viure portes endins de molts centres.

La instal·lació artística trasllada elements d’una habitació de la residencia a l’espai de l’exposició. El registre sonor dels testimonis es reprodueix. Què ens diuen aquestes veus, aquest llit?

La sala Capitular del Claustre de Sant Francesc acull aquesta instal·lació sòbria i emotiva per tal de poder aprofundir en tot allò que ha significat aquest darrer any a tots els centres residencials del nostre país. La realització de la instal·lació ha comptat amb col·laboració del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.

Fernando Bustamante Enríquez, és Mexicà. Va estudiar Periodisme i Comunicació, amb un postgrau en escriptura. La seva tesi es va centrar en el fotoperiodisme a Mèxic i, des de sempre l’ha apassionat la fotografia, per una banda, i el collage com a intervenció artística, per una altra. Des de fa uns mesos resideix a Vilafranca.

Aquest dimarts 25 de maig, a 2/4 de 6 de la tarda, Bustamante serà al claustre per explicar el procés de creació d’aquesta instal·lació i les motivacions que el van empènyer a realitzar-la i mostrar-la al públic.

‘Veus a les 8 del vespre’ es podrà visitar fins al diumenge 6 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: