Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Eudald Massana s’endú l’or del millor xarel.lo del concurs Tastavins DO Penedès

L’Auditori de Vilafranca ha tornat a acollir aquest divendres la cerimònia que per primera vegada s’ha retransmès en directe per Penedès TV.

Els premis del Concurs Tastavins DO Penedès els organitza l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès. Després de que l’anterior edició se celebrés al Claustre dels Trinitaris amb aforament molt limitat a causa de la normativa sanitària, enguany ha tornat a l’Auditori amb la presència dels cellers guanyadors, així com representants de l’Acadèmia Tastavins Penedès, membres del panell de tastadors i representants institucionals. Una de les novetats d’aquesta edició és que l’acte ha estat retransmès per Penedès TV.
Durant l’acte s’ha projectat un vídeo resum de com es va desenvolupar la jornada de tast el passat dilluns 3 de maig a l’edifici de l’Enològica.
Una cinquantena de cellers i 150 referències han participat en la 55a edició del Concurs Tastavins DO Penedès. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, destacava la importància d’aquesta xifra rècord.
Durant la cerimònia s’han lliurat 5 medalles, 3 de bronze, 1 d’argent i 1 d’or, en cadascuna de les 7 categories.
En la categoria de vins blancs l’or ha estat per a Masia Freyé Parellada-Muscat de Vallformosa. Entre els vins blancs criança l’or se l’ha endut Manuela Naveran de Caves Naveran. La categoria de vins rosats ha premiat amb l’or Masia La Sala de Vallformosa. En vins negres jove el guanyador ha estat HMR Black d’Heretat Mont-Rubí. Pel que fa als vins negres criança el primer premi és per Parató Samsó de Parató. En la categoria de vins escumosos Clàssic Penedè l’or ha estat per Marta de Torre del Veguer i per acabar, en la categoria Xarel·lo, la d’or és per l’Avi Ton by Eudald del celler Eudald Massana Noya.
En l’esdeveniment hi van intervenir diferents representants institucionals com el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, que destacava l’alt nivell que actualment tenen els vins Penedès; el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, que va destacar els esforços de les Denominacions d’Origen com la Penedès per potenciar el vi català. Durant l’acte també es va tenir un emotiu record per Mònica Hill, regidora de l’Ajuntament de Vilafranca, que ha mort aquesta setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: