Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca tornen a assajar a Cal Figarot després d’una temporada en blanc

Els Verds han tornat a posar-se faixa i camissa per assajar a Cal Figarot seguit les normes d’un protocol propi al que han afegit el de la Coordinadora de Colles Castelleres.

La nau d’assaig i el pati de Cal Figarot van tornar divendres passat a viure ambient casteller. Després d’una temporada 2020 completament aturada a causa de la Covid, i un inici d’aquesta també marcada per la pandèmia, finalment les colles han obtingut autorització per reprendre els assaigs seguint uns estrictes protocols.

El president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, es mostrava satisfet de poder tornar a fer activitat castellera, i recordava que la colla ja havia elaborat un protocol l’estiu passat que no van poder aplicar. Ara, han adaptat aquest protocol a la nova situació i tenint presents també les consideracions del protocol que ha fet la Coordinadora de Colles Castelleres. S’assaja en grups reduïts, mantenint les distàncies quan no es fan castells, i evidentment amb l’ús de gel hidroalcohòlic en les pauses.

Des de la colla hi ha moltes ganes, considera Mata, i tot i certes reticències de tornar a reunir-se i estar pendents del ritme de vacunació espera que poc a poc es pugui anar endavant i fins i tot ampliant els grups d’assaig.

La de divendres va ser la primera pressa de contacte en aquesta represa als assaigs castellers, i els Verds esperen que Cal Figarot torni poc a poc a omplir-se de castellers. Conscients que encara queda molta feina per fer abans de poder recuperar el nivell de les darreres temporades, la colla degana vilafranquina espera poder anar tornant al ritme d’assaigs que els permeti aviat poder tornar a fer castells a les places. Recordem que en principi tindrien prevista a finals de juny una actuació en un municipi de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: