Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Festival Most s’inaugurarà el 3 de juny i se centrarà en els vins i cinema catalans

La desena edició de l’esdeveniment que habitualment se celebra al mes de novembre es va haver d’ajornar aquest any passat fins el juny d’aquest 2021.

Del 3 al 13 de juny Vilafranca acollirà la desena edició del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi. Un festival que es traslladarà al Priorat del 18 al 20 de juny. L’esdeveniment que habitualment se celebra al mes de novembre es va haver d’ajornar aquest any passat fins el juny d’aquest 2021. El director del Vinseum, entitat organitzadora del festival, Xavier Fornos destacava, en la roda de premsa de presentació, l’especial d’aquesta edició per celebrar-se a la primavera però també les ganes amb les que emprenen aquest desè aniversari.

Fornos també explicava que enguany el país convidat no serà un altre que Catalunya. Així el Most farà gala del nostre país de grans vins i d’excel·lent cinema.
Els treballs seleccionats que competiran a la secció Collita del Most sumen un total de 41 obres que inclouen 14 documentals, 10 ficcions i 17 espots, i que conformen una selecció variada i transversal de títols dedicats al cinema del vi. Les peces procedeixen majoritàriament de Catalunya, però n’hi també de la resta d’Espanya, França, Estats Units o Argentina entre altres. Una de les membres del jurat, Clara Isamat, destacava que durant el visionat de les peces ha trobat una nova mirada, diferent a altres edicions del Most.

Els curtmetratges del Brot, l’altra gran secció del Most, es podran veure a partir del 9 de juny a Cal Bolet. Pel que fa a la secció Gran Reserva, a més de l’estrena d’’El ventre del mar’, el Most presenta una selecció de títols internacionals premiats a Berlín i Venècia. Com, altres anys, se celebrarà el Campus Brot amb l’objectiu d’aproximar als més joves l’experiència de programar un festival de cinema. El Most 2021 proposa una nova edició del cicle Most als cellers, vetllades amb el millor cinema del vi projectat a sis cellers penedesencs. La gran gala de cloenda serà el 13 de juny i començarà presentant el Premi Honorífic Most 2021, Pere Portabella. Seguidament es donarà pas a l’entrega de premis de les seccions competitives, Collita i Brot.
Durant la roda de premsa de presentació, l’alcalde Pere Regull ha recordat l’origen del festival fa 10 anys.
La roda de premsa s’ha pogut seguir també de manera telemàtica gràcies a la realització tècnica de Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: