Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creix l’interès pels espais de treball compartits a Vilafranca

El ‘coworking’ és una manera de treballar que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai, tant físic com virtual, per tal de desenvolupar els seus projectes professionals alhora que incentiva la creació de projectes conjunts. A Vilafranca hi ha diversos locals que han esdevingut espais de treball compartits.

Un d’ells es troba al carrer General Cortijo. Es tracta de ‘Co23 Espai coworking’ i el gestiona la família del Josep Casanellas. Va néixer l’any 2018 i ofereix la possibilitat de llogar una taula amb una sèrie de serveis comuns com ara wi-fi, impressora, cuina tipus office i una sala de reunions. Abans de la pandèmia rondaven el 80% d’ocupació, durant el confinament domiciliari van haver de tancar i ara s’estan recuperant. Casanelles reconeix que sí que es nota un interès creixent, que atribueix a l’increment de persones que fan teletreball.

Un altre dels espais de ‘coworking’ que hi ha a Vilafranca és CoEspaiviu, al carrer del Cid. Es tracta d’un local de treball compartit adreçat exclusivament a terapeutes per oferir serveis de benestar personal. L’espai s’havia d’inagurar just quan es va decretar l’estat d’alarma. Després del xoc incial, s’han anat posant en marxa i ara mateix comparteixen el local entre 10 terapeutes. La seva impulsora, Eva Torrents, reconeix que hi ha molt d’interès. També assenyala que arran de la covid19, també hi ha hagut persones que han decidit professionalitzar-se.

En el context de pandèmia també va néixer ‘Simpàtics Cowork’ ubicat al carrer d’Amàlia Soler. Es tracta d’un espai de coworking impulsat per l’empresa de comunicació ‘Aquells nois tan simpàtics’. Els seus creadors reconeixen que es van inspirar en locals similars de Barcelona, on més enllà de ser espais de treball compartit, també es cedeixen per a realització de presentacions, conferències, tastos i altres propostes culturals.
De moment, no han pogut engegar aquestes activiats per les restriccions vigents, però sí que ha tingut molt d’èxit l’oferta d’espai de coworking. Ho expliquen el Joan Monsarro i l’Àlex Suárez.

Els espais de coworking són, en definitiva, una tendència a l’alça que s’ha vist reforçada per l’extensió del teletreball. Una bona manera de compartir despeses i projectes i estimular el treball en xarxa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: