Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acte d’homenatge als delegats i voluntaris del banc de sang d’alguns municipis alt penedesencs

Santa Fe va acollir aquest acte de reconeixement als voluntaris, i va ser també un record a Xavi Raventós qui va ser president de l’Associació de l’Alt Penedès i que va morir el passat mes d’abril.

Al Centre Cultural i Recreatiu de Santa Fe es duia a terme dimecres al matí un acte d’homenatge als delegats i voluntaris dels ajuntaments de la comarca que tenen en el seu municipi un monument que recorda la important tasca que duen a terme aquests col·lectius. A més es va aprofitar per fer un recordatori al president de l’Associació de Donants de l’Alt Penedès, Xavier Raventós, que va morir el passat mes d’abril, i que va ser una persona cabdal a l’hora d’impulsar les donacions a la comarca.

Aquest acte servia per posar en valor la tasca altruista dels donants de sang, i la coordinació a tots els municipis gràcies als delegats i voluntaris. Un reconeixement que els feia el president de la Federació d’Associacions de Donants de Sang, Marc Ibars recordant també que la comarca és autosuficient en quan a donacions.

El director general del Banc de Sang i Teixits, el doctor Simó Schwartz volia destacar l’agraïment cap els donants que possibiliten amb el seu gest altruista que es puguin cobrir les 1.000 donacions diàries que es necessiten a Catalunya. Una acció, remarcava el doctor Schwartz, que permet salvar vides.

Aquest acte com dèiem va tenir un punt molt emotiu en el reconeixement a Xavi Raventós, ja que a la sala hi eren la seva dona i els seus fills. En nom de la família Pere Raventós es mostrava agraït i emocionat per l’homenatge.

L’acte va acabar amb el lliurament als representants dels ajuntaments de Sant Sadurní, La Granada, Sant Quintí, Sant Joan de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Santa Fe així com als delegats del banc de sang d’un llibre que recull tots els monuments que hi ha en diferents municipis de Catalunya per homenatjar els donants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: