Diumenge, 16 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca i 8 ciutats constitueixen l’entitat per defensar els municipis de l’Arc Metropolità

L’Associació està oberta a la incorporació de nous membres.

Els alcaldes i alcaldesses de Martorell, Vilafranca, Mollet, Granollers, Vilanova, Rubí, Mataró, Sabadell i Terrassa han signat a Martorell l’anomenada Declaració de Martorell, que comporta la constitució de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità. La nova entitat neix amb la voluntat de treballar per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions i oferir una visió pròpia dels municipis de la segona corona dins el desenvolupament tant de la Regió Metropolitana de Barcelona com del conjunt del territori.
L’Associació està oberta a la incorporació de nous membres. Es poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, Consells Comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants, més de la meitat dels 5,7 habitants de la província de Barcelona i prop d’un 38% de la població de Catalunya. La Declaració signada aquest dimarts posa les bases del que serà la tasca de la nova associació en aquells àmbits estratègics on cal centrar l’acció pública, especialment els aspectes de caire més territorial i supramunicipal, amb especial atenció a les qüestions amb component mediambiental. L’Associació constitueix un punt de partida que començarà a treballar amb la voluntat d’anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana.
Els municipis signants reivindiquen tenir veu en el seguiment del Pla Territorial Metropolità així com també, entre altres qüestions, participar al màxim en el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, que interpel·la al conjunt de la Regió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: