Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pro Vegueria Penedès demana desplegar ja l’àmbit per coordinar la planificació del territori

Reclamen que les vegueries siguin la base d’una futura ampliació en les restriccions de mobilitat per la Covid, i que la Generalitat acceleri el desplegament de competències al territori del Penedès.

L’entitat posa sobre la taula que en l’actual situació de pandèmia s’ha fet més evident la necessitat de planificar i actuar el més coordinadament possible; i que en el cas del Penedès aquesta qüestió es veu dificultada per la manca de desplegament de l’àmbit.

Consideren que en tot aquest temps que portem de pandèmia i d’aplicació de restriccions i actuacions per contenir el coronavirus no s’han tingut en compte les vegueries. Apunten que ara, a les portes que es pugui deixar enrere el confinament comarcal, l’aposta hauria d’anar cap a utilitzar els 8 àmbits territorials que té definits la Generalitat.

Des de Pro Vegueria Penedès, Jordi Cuyàs reclamava respectar les vegueries, ja que tenen tot el sentit i utilitat en quan a descentralització de serveis.

L’Associació continua demanant que el Govern de la Generalitat completi ja el desplegament dels diferents departaments al territori del Penedès per tal que l’àmbit tingui tot el sentit i sigui realment una eina útil per els ciutadans de les quatre comarques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: