Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Miquel Àngel Essomba parla a Vilafranca de polítiques públiques contra la segregació escolar

En un acte organitzat per Vilafranca en Comú el passat dimecres a l’Escorxador, el pedagog Miquel Àngel Essomba va parlar de la segregació escolar com un «problema polièdric».

En un acte organitzat per Vilafranca en Comú el passat dimecres a l’Escorxador, el pedagog Miquel Àngel Essomba va parlar de la segregació escolar com un «problema polièdric» amb diferents vessants, especialment l’educatiu, el social i el polític. Essomba va explicar que el nou decret d’admissió planteja un nou marc normatiu i els ajuntaments tenen ara més pes en la lluita contra la segregació, tot i considerar que el decret té dèficits importants i que la seva aplicació serà desigual segons qui governi en cada ajuntament.

Essomba també va fer referència al document que ha fet arribar fa tot just un mes el Síndic de Greuges de Catalunya als ajuntaments amb el títol ‘El paper dels ajuntaments en la lluita contra la segregació escolar’, en el qual es recullen àmbits d’actuació concrets: com la participació activa en la detecció de necessitats educatives especials, la lluita contra els desequilibris en la planificació de l’oferta educativa i la creació d’equivalences entre projectes educatius de tots els centres de la ciutat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: