Dijous, 2 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mocions han centrat bona part del debat de Ple municipal ordinari

Aquest dimarts s’ha celebrat el ple que es va ajornar el mes de març, exceptuant els tres punts urgents que ja es van aprovar de forma extraordinària la setmana passada.

Els principals punts de debat els han suscitat les diferents mocions. Abans però es va donar compte del nomenament com a nova directora de Serveis Socials de Montse Domènech, o es va aprovar definitivament la revisió de l’ordenança de subvencions municipals. També es van aprovar els tancaments de comptes del 2020 de les diferents entitats i organismes municipals. La primera moció que es va debatre la va defensar en nom de Jovent Republicà l’Adrià Machuca i reclamava més atenció a les polítiques de salut mental per al col·lectiu de la gent jove. Una moció que es va aprovar per la unanimitat de tots els grups. Tot seguit el regidor de Ciutadans, Eladio Garcia, va presentar una moció per reclamar que les entitats locals puguin disposar d’un mínim del 10% dels fons de recuperació procedents de la Unió Europea.
La moció es va aprovar amb els vots a favor de JxV, PSC, VeC i C’s, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de la CUP.

ERC va presentar una segona moció per la dinamització de dos equipaments estratègics de la vila, l’edifici de l’antic Hospital i la segona biblioteca. Va ser una de les mocions que va generar més debat. Els republicans proposaven obrir un debat pel futur dels dos equipaments i des de C’s, CUP i ERC es van mostrar a favor. En canvi els dos grups de govern, Junts i PSC van votar en contra per considerar que en els propers dos anys els esforços s’hauran de centrar en projectes més petits que dinamitzin la sortida de la crisi generada per el coronavirus.
Per part d’ERC el regidor Salvador Campamà lamentava la manca de voluntat de diàleg.

Després va ser el torn de la CUP que presentava una moció perquè es compleixi la normativa en matèria d’empadronament i s’impulsi un nou protocol d’acord amb la legalitat vigent.

La moció va ser rebutjada pel govern. El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, explicava que l’Ajuntament compleix amb la normativa i disposa d’un Servei d’acreditació d’adreça.

La regidora republicana, Mònica Hill, va posar un exemple que va presenciar personalment en el que no s’oferia la possibilitat d’empadronar i en aquest cas l’alcalde, Pere Regull, va comentar que es farrien les comprovacions pertinents.

Una altra moció que es va portar a debat la presentava el grup municipal de VeC, sobre el control dels preus del lloguer. Ramon Arnabat defensava les postures que la seva formació política manté a Madrid, amb criteris diferents del seu soci de govern.

La moció va ser rebutjada pels vots en contra de JxV, PSC i C’s. Finalment es presentaven dues mocions de caire feminista. La primera per part de tots els grups municipals per a la commemoració del dia internacional de les dones. La segona la presentaven la CUP i VeC, de suport a la lluita del moviment feminista, al dia internacional de les dones treballadores i per l’aplicació de polítiques feministes. En aquest cas des del govern van coincidir en la part expositiva, però no així en algunes de les propostes concretes que es plantejaven i la moció es va votar per punts.. VeC va presentar també una moció d’urgència sobre el dret a l’habitatge. Tenint en compte que en 15 dies s’ha de celebrar un nou ple no es va aprovar la urgència i finalment no es va debatre la moció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: