Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La quarta onada de la Covid no està afectant de manera tan intensa l’Alt Penedès Garraf

Pendents de com pugui evolucionar el nombre d’ingressos en els propers dies, des de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès es considera que la situació és en aquests moments millor del que preveien.

En aquests moments, segons explica el gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf, la situació és d’una certa tranquil·litat pel que te a veure amb l’afectació de la Covid. El doctor Josep Lluís Ibáñez apunta que la setmana passada la situació era diferent ja que van tenir un cert repunt d’ingressos que els va portar a desprogramar algunes intervencions programades; però que aquesta setmana han recuperat la normalitat. Considera que si la situació es manté fins a mitjans de la propera setmana es podrà dir que la quarta onada de la Covid haurà passat.

Ibáñez explica que en aquests moments noten una certa pressió per exemple a les UCI del Garraf, on tenen 12 malalts ingressats dels quals 6 són de Covid. Per l’Hospital de Vilafranca la pressió és també per mirar d’anar recuperant l’activitat assistencial no Covid. En aquest sentit però, remarca que es trigarà encara un any en poder recuperar el que s’ha anat ajornant aquests mesos.

Sens dubte per mirar de recuperar el nivell assistencial i reduir la pressió sobre el sistema sanitari, la vacunació hi juga un paper important.

Per Ibáñez és clau per poder superar la situació Covid, i es mostra convençut que les vacunes funcionen. Eviten que la gent mori de Covid o que hagin d’ingressar a les UCI.

Si es van seguint les pautes de vacunació previstes, i de cara a l’estiu hi ha gran part de la població de risc vacunada i un tant per cent important de la població general també ha rebut la seva vacuna, Ibáñez considera que potser es podrà recuperar una certa normalitat.

Finalment el gerent del Consorci remarca que cal fer una posta decidida des de les administracions per formar més professionals sanitaris, ja que són essencials per mantenir el sistema sanitari. NO es tracta, diu, només d’inversió econòmica, sinó que es tracta de planificació, formació i projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: