Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fiscalia de Medi Ambient presenta una querella contra ERD per delicte contra el medi ambient

La querella també és per la protecció de la fauna per l’electrocució de centenars d’aus silvestres i rapinyaires protegides en les torres i línies elèctriques aèries de diverses comarques.

ERD és una companyia de distribució elèctrica. El fiscal recrimina als responsables de l’empresa de no modificar ni protegir les desenes de línies aèries perilloses per a les aus, tot i els requeriments de la pròpia fiscalia i les advertències dels Agents Rurals. La querella ja ha estat admesa a tràmit pel jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Vic.
Del 2018 al 2020 els Agents Rurals han documentat la mort per electrocució d’almenys 255 aus protegides. Al Baix Llobregat, a l’Alt Penedès i al Garraf també es van trobar desenes d’ocells morts del 2013 al 2019, en concret a Abrera, a Sant Martí Sarroca, a Vilanova i la Geltrú i a Sant Pere de Ribes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: