Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els sindicats consideren preocupants les dades de la darrera EPA que indiquen poca recuperació

Durant el primer trimestre de l’any Catalunya ha aconseguit reduir els aturats en un 7,1%.

La taxa d’atur al març s’ha situat en el 12,9%, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa que ha publicat aquest dijous l’INE. Però si comparem les dades amb les de l’any passat a Catalunya hi ha un 21,4% més d’aturats. Des dels sindicats troben molt preocupants les xifres de l’atur i consideren que no es pot dir que estem a la fase de sortida de la crisi.

Les dades de l’EPA no compten els treballadors en ERTO, ni amb les persones que no fan recerca activa d’ocupació. Des dels sindicats es demanen polítiques actives per revertir la situació.

La sortida de la crisi es preveu més lenta. Començant per la recuperació del sector serveis, però amb problemes en la indústria.

Uns punts positius per la recuperació del sector serveis poden ser la distribució massiva de vacunes i l’anunci d’obertura per oferir sopars a la restauració.

D’aquesta manera els sindicats han volgut alertar sobre la situació actual del món laboral i econòmic, malgrat l’anunciada millora de l’atur en les dades de l’EPA.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: