Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Most celebrarà la 10a edició amb 41 treballs que representen el cinema del vi més innovador

El Most celebrarà la 10a edició amb 41 treballs que representen el cinema del vi més innovador

El novembre de 2020 es va haver de suspendre el Most a causa de la situació de pandèmia, i aquest mes de juny el Penedès i el Priorat acolliran els actes d’aquesta desena edició.

El passat mes de novembre tot era a punt per al tret de sortida de la 10a edició del Most, però la situació de la pandèmia va obligar a canviar els plans. Ara, el Festival Internacional de Cinema del Vi torna per celebrar aquestes deu edicions. Entre els dies 3 i 13 de juny, Vilafranca i altres municipis penedesencs com Sitges o Olèrdola seran l’escenari del Most 2021; mentre que el Priorat acollirà el festival del 18 al 20 de juny.

Els treballs seleccionats que competiran a la secció Collita del Most sumen un total de 41 obres que inclouen 14 documentals, 10 ficcions i 17 espots, i que conformen una selecció variada i transversal de títols dedicats al cinema del vi. Les peces procedeixen majoritàriament de Catalunya, però n’hi també de la resta d’Espanya, França, Estats Units o Argentina entre altres.

La desena edició del Festival Internacional de Cinema del Vi lliurarà els seus Premis Honorífics, que reconeixen figures essencials en els àmbits del cinema i del vi, al director, guionista i productor Pere Portabella d’una banda, i a l’equip del Sàpiens del Vi, un projecte liderat per Ferran Adrià i Ferran Centelles de l’altra.

El Most Festival es troba en un moment d’expansió i col·laboració amb territoris que comparteixen el seu entusiasme pel cinema del vi, com són l’Argentina i l’Uruguai. La ciutat argentina de Mendoza va acollir al març una mostra del Most Festival, i entre els dies 30 de juny i 4 de juliol el festival penedesenc estrenarà seu a l’Uruguai, amb la complicitat de la capital del país i de la seva terra de vins, Canelones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: