Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comerços i restauració acullen amb resignació el tancament comarcal anunciat pel Procicat

A partir del 9 d’abril a les 00:00h s’establirà un dispositiu d’uns 400 controls diaris, en diferents franges i a diferents vies de comunicació per garantir el compliment de les noves mesures

Ahir el Procicat va anunciar que a partir de demà tornarà el confinament comarcal, una mesura que serà vigent de dilluns a diumenge. Això ve després d’un relaxament de tres setmanes en el que s’ha notat un augment de contagis. Dos dels sectors més afectats per aquesta mesura són el de la restauració i el comerç. A cap dels dos sectors els ha agafat per sorpresa la notícia. Des del Gremi d’Hostaleria i com a gerent del Casino de Vilafranca, el Joan Carles Segura veu totalment incongruents les mesures que pren el Procicat.

Segura afegia que molts establiments es nodreixen de treballar als vespres i això fa temps que no està sent possible. Una de les principals reclamacions que fan, doncs, és poder obrir per oferir sopars. Des del sector del comerç també s’esperaven noves mesures després de Setmana Santa i les acullen amb calma i resignació. Però també reconeixen estar alleujats pel fet de que el tancament perimetral sigui comarcal i no municipal, així com poder obrir els dissabtes. Ho explicava la presidenta del Centre Vila, Marta Vivas.

Aquesta restricció de mobilitat s’allargarà en un principi fins el 19 d’abril i es mantenen també la resta de mesures aplicades anteriorment com el toc de queda a les 22h o l’obligació de les empreses a limitar la mobilitat laboral i potenciar el treball a distància. A partir del 9 d’abril a les 00:00 s’establirà un dispositiu d’entre 350 i 400 controls diaris a tot Catalunya, en diferents franges i a diferents vies de comunicació per garantir el compliment de les noves mesures. A més, durant el cap de setmana els mossos d’esquadra i els agents rurals establiran un dispositiu de control i mobilitat als diferents parcs naturals de Catalunya, després que per Setmana Santa es detectés un increment molt important de persones. També es continuarà treballant per evitar aglomeracions de persones en espais públics i privats, i festes il·legals.
D’altra banda, a partir de dissabte torna a entrar en vigor la possibilitat de dur a terme les trobades de sis persones de dues bombolles de convivència i es permetrà tota la mobilitat essencial i justificada, així com la vinculada a les competicions esportives autoritzades, però no la relacionada amb activitats culturals, turístiques o de restauració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: